Rólam

"Die ganze Kunst der Sprache besteht darin, verstanden zu werden." /Konfuzius/
Már kisgyerekként nagyon vonzottak az idegen nyelvek. Mivel az „én időmben” még az orosz volt a kötelező nyelv, ezzel ismerkedtem meg először. Tulajdonképpen nekem akkor mindegy volt, hogy milyen nyelv, csak idegen nyelv legyen, így szép lassan az lett a vége, hogy 1992-ben történelem-orosz szakon végeztem a debreceni Kossuth Lajos Tudományegyetemen.

Egyetemi éveim alatt nagyot változott a világ, ezért egyre komolyabban foglalkoztam a gimnáziumban második nyelvként tanult némettel, amit már a gimiben is nagyon szerettem. Így 1995-ben német szakos nyelvtanári diplomát is szereztem szintén a KLTE-n. Azóta folyamatosan tanítom a németet, immár 22 éve középiskolában, mellette folyamatosan magántanárként és nyelviskolában. Az eltelt évek alatt készítettem érettségire, különböző típusú nyelvvizsgákra és külföldi munkavállalásra. Időközben pedig megszereztem az Origó és Euroexam vizsgáztatói engedélyt is.

Szabadidőmben is sokat foglalkozom a nyelvvel. Ha van egy kis időm, szívesen olvasok német regényeket. Illetve klassz filmeket lehet találni az interneten, amelyek szintén kellemes kikapcsolódást nyújtanak, ha épp nem tanítok. (Tudok tippeket adni, ha téged is érdekelnének ezek.)

Mára az internetnek köszönhetően teljesen kitárult a világ. Mindenhonnan információ áradat özönlik felénk. Sokkal több lehetőség van a nyelvtanulásra, mint régen. Az egyik ilyen találmány a skype-os nyelvtanulás, ami szerintem szenzációsan jó minden korosztály számára. 

Éreztél már olyat, hogy nincs kedved elindulni német órára, mert esik az eső, a hó vagy túl meleg van? Szívesebben maradnál a kedvenc fotelodban, a kedvenc pulcsidban, de a német órát mégsem szeretnéd kihagyni? Esetleg külföldön dolgozol, és nincs a közelben segítség? Na, ez az a helyzet, amikor a skype a legjobb választás.

Veled együtt írjuk a tantervet. A te kéréseid és az én javaslataim alapján tanulunk, hogy tényleg gyorsan és eredményesen haladjunk a célod felé.

GYERE ÉS TANULJ VELEM!